Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàginaAnar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina


Notícies

L'AIMC i FUNDACC creen l'"EGM Baròmetre Catalunya"

Tweetejar

COMUNICAT EN CATALÀ (292KB)

COMUNICAT EN CASTELLÀ (159KB)


 • Les dues institucions acorden una ampliació de la mostra de l’EGM a Catalunya a partir de 2013.
 • El nou conveni entrarà en vigor el gener i els primers resultats es publicaran amb la primera onada d’EGM a l’abril.
 • Aquesta ampliació seguirà els aspectes metodològics vigents a  l’EGM amb el control i supervisió de les dues institucions.
 • L’acord formalitzarà l’entrada de FUNDACC a la Junta Directiva de l’AIMC.

 • Descarregar imatge

  13 de desembre de 2012

  • veure en format PDF

  D'esquerra a dreta: Joan Sabaté, director general de Fundacc; Pedro Merino, president de l'AIMC; Carles Duarte, president de Fundacc; Josep Martí, secretari de Comunicació; i Carlos Lozano, president executiu de l'AIMC D'esquerra a dreta: Joan Sabaté, director general de Fundacc; Pedro Merino, president de l'AIMC; Carles Duarte, president de Fundacc; Josep Martí, secretari de Comunicació; i Carlos Lozano, president executiu de l'AIMC

  Barcelona, 13 de desembre de 2012.- L’AIMC (Asociación para la Investigación de Medios de Comunicación) i FUNDACC (Fundació  Audiències de la Comunicació i la Cultura) han signat un acord d’assessorament i col·laboració mútua per a l’ampliació de la mostra de l’Estudi General de Mitjans a Catalunya que s’anomenarà EGM Baròmetre Catalunya. Entrarà en vigor l’1 de gener de 2013 i tindrà una durada de tres anys com a mínim.

  Els resultats d’aquest estudi es donaran a conèixer per primera cop amb la primera onada de l’EGM l’abril de 2013 i es distribuirà de manera regular en les diferents onades de l’EGM que es fan públiques cada any els mesos d’abril, juliol i novembre.

  El president executiu de l’AIMC, Carlos Lozano, ha assenyalat que “l’ampliació de la mostra que s’aconseguirà a partir d’aquest conveni serà una gran ajuda tant per al sector publicitari com per als mitjans de comunicació, ja que millorarà el coneixement sobre el consum de mitjans en l’important mercat català amb el rigor tècnic i l’acceptació per part del mercat que té l’EGM establert des de fa 45 anys”.

  Per la seva banda, el director general de FUNDACC, Joan Sabaté, ha destacat que “l’acord aportarà una única xifra d’audiència al mercat, fet que facilitarà el consens en el conjunt del sector i permetrà un millor accés dels mitjans catalans, especialment els de proximitat, al circuit publicitari estatal, afavorint així una major inversió”.

  Amb aquest nou acord entre AIMC y FUNDACC es facilitarà a tots els agents implicats en el coneixement i gestió dels mitjans de comunicació una perspectiva més àmplia i profunda del consum regular de mitjans a Catalunya y de l’ús de la llengua en el consum mediàtic.

  Els processos de definició i configuració d’aquesta nova mostra estaran elaborats pels equips tècnics de les dues institucions, mantenint en aquest punt els aspectes metodològics vigents a l’EGM.

  A partir d’aquest acord FUNDACC passarà a formar part de la Junta Directiva de l’AIMC, on representarà institucionalment els interessos dels mitjans de comunicació catalans de proximitat i vetllarà perquè el nou EGM Baròmetre Catalunya preservi la visibilitat que ha proporcionat a aquests mitjans el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

  Sobre AIMC

  L’AIMC és una entitat sense ànim de lucre amb 156 empreses associades, entre les quals destaquen els mitjans de comunicació (canals de televisió, cadenes i emissores de ràdio, llocs d’Internet, diaris, revistes, distribuïdores de publicitat al cinema, exclusivistes d’exterior, etc.) i empreses del sector publicitari (anunciants, agències de mitjans, consultores, etc.). Té com a finalitats la investigació, medició i control de l’audiència dels diferents mitjans per distribuir els seus informes entre els seus associats.

  Sobre FUNDACC

  FUNDACC és una organització sense ànim de lucre especialitzada en la investigació de mitjans de comunicació i consums culturals en el mercat català. Creada el 2005, la fundació s’ha consolidat en els darrers anys com a institució de referència en l’anàlisi i coneixement sobre les audiències (diaris, revistes i publicacions periòdiques, televisió, ràdio, Internet, mitjà exterior i telefonia), l’oferta cultural (llibres, cinema, música, videojocs, concerts, espectacles i exposicions) i els usos lingüístics.


  • veure en format PDF
  • Les dues institucions acorden una ampliació de la mostra de l’EGM a Catalunya a partir de 2013.
  • El nou conveni entrarà en vigor el gener i els primers resultats es publicaran amb la primera onada d’EGM a l’abril.
  • Aquesta ampliació seguirà els aspectes metodològics vigents a  l’EGM amb el control i supervisió de les dues institucions.
  • L’acord formalitzarà l’entrada de FUNDACC a la Junta Directiva de l’AIMC.

  • Descarregar imatge

   &title=%20-%2013024" title="Enviar per correu a un amic">Enviar per correu a un amic

  << veure més notícies

  Contacteu

  Tel 93 246 25 63
  Fax 93 246 18 80


  info@fundacc.org


  Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina